umni mebeliНапоследък все по-често се говори за SMART HOME или в превод – за умни домове. Вече всеки в България знае, че съществуват матраци със способност да пазят формата на човешкото тяло, да подобряват съня чрез съвременни технолоии.
Подобно е положението и при мебелите. Все по-често ставаме свидетели на така наречените умни мебели.

Прието е, че заобикалящото Ви пространство трябва да се използва максимално ефективно, същевременно да придава уют и комфорт на Вашият дом, офис, производствен цех, хотел, вила и други.

Именно и в това е основния акцент – мебели, заемащи малко площ, но вършещи много неща едновременно.

Когато говорим за умни мебели – или в превод на английски – Smart Furniture, то ние имаме впредвид именно това – максимална ефективност, без да бъде нарушена естетиката и дизайна на помещението.

Няколко думи и за мебелна къща Вълчев – фирмата, която в България е една от малкото, които прави наистина красиви изделия.
Фирмата може да изработи мебели за Вашият дом по начин, по който наистина да спестят пространство, а функционалността да бъде безупречна. Достатъчно е да споделите Вашата идея с проектанти и инженери на компанията и бързо ще имате решение на чертеж.
Моментът, в който дадете зелена светлина на проекта, то той би бил реализиран в най-кратки срокове…

Да се върнем на умните мебели в глобален мащаб. Какво да очакваме в близкото бъдеще по отношение на мебелите? Гъвкавост, перфектно усвояване на пространството, лекота, същевременно – здрави и високотехнологични мебели.

За финал на статията ще Ви споменем няколко тенденции, които ние очакваме за мебелите на бъдещето:
– Очакваме мебелите да имат възможността да сменят различни цветови гами с натискането на бутон
– Очакваме мебелите да могат лесно да се трансформират, така че да предлагат различна визия на жилището или офиса – отново с натискане на едно копче – т.е. изцяло механизирани
– Предполагаме, че мебелите на бъдещето ще светят с диодни ненатрапчиви светлини.
– По отношение на чистотата – очакваме повърхностите на съвременните мебели да имат свойството сами да се почистват…
Е, остава само да видим, дали очакванията ни ще се сбъднат…

Pin It