Днес в България много хора спортуват! Радостното е, че ако преди 10 години, масово хората гледаха спорkak_da_pechelim_v_sportaт по телевизията, то днес нещата не са така. По-скоро днес повечето спортуват, а по-малко гледат телевизия или спортни събития по Интернет.

Именно това е и причината да споделим с Вас, почитателите на IgrinaUma.com няколко полезни съвета, които биха Ви помогнали в даден спортен мач – било то на спортно сътсезание, приятелски или друг тип.

На първо място – трябва да знаете, че победата е много важна! Тя е всичко в събитието. Без значение какво е то.

Самонадъхването – важен елемент преди спортна среща. Ако приемем, че Ви предстои партия на шах, то е много важно да си повярвате, да си кажете: Да, аз мога да победя!

Самочувствието – важен елемент, преди всеки спортен двубой, то Вие трябва да подходите с достатъчно голямо самочувствие!

Уважение на противника – какъвто и да е противника, който е срещу Вас, то не бива да го подценявате. Подходете към него с уважение! Поздравете го и започнете да го мачкате.

Забравете за съжалението – ако приемем, че играете тенис на корт и противникът Ви губи 5:0 – то в никакъв случай не го съжалявайте. Продължете докрай. Правилото важи и за много други спортове, дори в отборните такива.

Оказва се, че при победа или поражение всички области в мозъка реагират така, като че ли от това зависи животът ни. Природа. Емоциите от победата са доста по-добри за мозъкът ни, отколкото при загуба.

Самонадъхването при отборните спортове. Много е важно да знаете, че всеки един участник е изключително важен за отборната победа. Важно е да подходите към спортната серща с доза внимание и пълна концентрация.

Добър трик, който важи предимно за футболистите, които играят в нападение, е да мислят за головете и за това, че всеки гол е “подарък” за любим човек. Пример – “…днес трябва да вкарам гол за любимата си, много ще се зарадва…”.

Тенисът е страхотен спорт, при който всичко зависи от Вас. Добър трик е вярата в успеха още от самото начало. Мислите си, че ще “размажете” противника на всяка цена и успехът ще дойде.

Според учени 20-30 % от победата зависи от нашата нагласа.
Ако вярваме в победата, ако стимулираме мозъкът ни да разсъждава като победител, то определено ни предстоят много победи.

Останалите 60-70 % са дисциплина, подготовка, умения, воля и др.

Pin It