Почистването на имот или къща от боклуци за съжаление винаги е свързано с множество отпадъци. За щастие, има много професионални услуги, които могат да ви помогнат с отстраняването на боклук, както от мазета и тавани, така и от всички терени и площи на дома.

За да получите най-доброто от вашия доставчик на услуги, това са някои топ съвети, които да имате предвид:

– Подреди отпадъците си в рециклируеми продукти и нерециклируеми предмети, като спестите време и усилия в края.

Сортиране на отпадъци

– Когато става дума за градината и отстраняване на всички отпадъци от насипни листа и косена  трева е най-добре да се обърнете към професионалисти.

– Най-често клоните са нарязани по-кратки от 1,5 метра и стволове и дънери се нарязват на малки парчета, които са лесни за повдигане.

– Има различни методи и за съоръжения за някои отпадъци като зелени отпадъци, тежки отпадъци и бетони.

– За ефективно отстраняване на боклуци, е най-добре да се ползват торби за боклук, кутии, мебели и т.н., за да получите най-добрата стойност за вложенията.

– Направете собствено рециклиране. Рециклируемите предмети обикновено включват хартия, картон, алуминий, контейнери за мляко, кутии и стъклени буркани и бутилки. Неща като хранителни отпадъци и зелени отпадъци също могат да бъдат рециклирани в естествен компост или тор за градината. Рециклирането помага за намаляване на деградацията на околната среда и може да ви спести пари.

Рециклиране на отпадъци

Има и много начини, с които може да направите своя собствено почистване на градинския боклук, което ще ви спести пари. Този метод отнема малко повече време, но може да се направи ефективно и ефикасно, ако сте добре организирани. Помислете за някои от тези съвети:

– Организирайте си боклук в малки натоварвания.

Малки натоварвания са:

– Обърнете внимание, когато събирате боклука във вашия район. Можете да се свържете с вашия местен съвет за това кога се събира боклук. Това е и една полезна информация, която да е от полза щом се наложи изхвърляне на мебели.

– Свържете се с фирма по отстраняване на боклуци, за да видите дали има някакви безплатни услуги за смет за депониране на разположение. Понякога може да има такива услуги за тревни и дървесни изрезки. Също така някои градове могат да рециклират на скрап бордюри, матраци и електроника. Все пак, не забравяйте да се свържете с местния съвет и да проверите за специфични предмети.

Събиране на отпадъците с фирма

Свържете се с фирми, за да видите какви услуги се предлагат. Уверете се, че имате ясна представа за това какъв вид отпадъци ще се нужни, за да направите сравнение на разходите, да поискате препоръки за фирма.

Гаражна разпродажба

По време почистване може да намерите нужните неща, които да изхвърлите боклука. Предмети като мебели, спортни съоръжения, детски играчки и електроника, които все още работят могат да бъдат дарени за благотворителност или можете да се опитате да ги препродадат. Уверете се, че елементите са чисти, функциониращи и представителни преди даряването или продажбата им. Проверете при местните благотворителни магазини, за да видите, ако те приемат мебели. Сайтове онлайн обяви са полезни за продажба. Наличието от гаражна продажба е друга алтернатива да се направят допълнителни пари.

Pin It