spalno_belioСпалнята стая е място, което преди всичко трябва да бъде посветено на почивка и отдих. Често се превръща в “сметище” за ненужните неща у дома и ако страдате от безсъние, често това е една от причините. Ето няколко съвета, как да върнете отново съня си.
Опитайте се да организирате и да подредите нещата в спалнята си. Използвайте кошчета за дрехите , ако нямате нужните шкафове и чекмеджета. Излишните неща подредете в кутии под леглото, така ще ви се открие пространство. Излишните неща изхвърлете.
Две нощни шкафчета с нощни лампи биха придали по-завършен вид на стаята.
Не на последно място идва и спалното бельо. Правилният избор не просто ще придаде завършен вид на помещението но и ще ви накара да се чувствате уютно и комфортно в спалнята си.
Как да изберете подходящото спално бельо?
Не са маловажни подробностите при избора на спално бельо. Нещо лично е избора му. Памучните материи са за предпочитане. Бельото изработено от памук абсорбира влагата добре, меко е и винаги е на мода.
Често се спираме и на романтичните чаршафи изработени от сатен и коприна. Екологично чисти материи, които носят не просто романтика, но и мекота при допир. Елегантни и красиви чаршафите от сатен и коприна успокояват и отпускат при допир.
В някои случаи бельото от американ е за предпочитане. Материята е със съдържание на памук и носи мекота при допир.
Ленените чаршафи в бяло, вече и в цветни нюанси като светло лилаво, розово, зелено, декорирани с дантели също са на мода.
Ярките тонове също навлязоха и направиха своята революция в спалнята. Бельото в изумрудено лилаво, дори комплекти от черно могат да се срещнат на пазара. Специални са тъканите, които изискват тези цветове, например сатен.
Чаршафи, калъфки и завивки с по-големи и по-ярки изображения са на мода.
Декорацията с дантела и панделки са също често срещани в спалнята.
Разнообразна е цветовата палитра и изображенията по спалното бельо срещани днес. От златисти тонове , носещи чувствена мекота до флорални щампи предизвикващи добро настроение на спалнята.

Pin It