Независимо дали сте опитен разработчик или просто започвате да тествате средата, винаги е полезно да преглеждате и упражнявате уменията си. Добавянето на нови експертни знания към вашия репертоар също може да ви помогне да се откроите от тълпата, когато се опитвате да намерите нови клиенти.
Независимо дали става въпрос за програмиране на самообслужване, за индивидуални семинари или чрез webinar за добавяне на нови умения и за изчистване на старите, това е здравословна част от работния поток на всеки уеб дизайнер / разработчик. За да ви помогнем по пътя на ученето, ние изтъкнахме няколко ресурси по-долу, които ще Ви съдействат да учите, подобрявате и практикувате уменията си за уеб дизайн и развитие. Забавлявайте се!
1. Безплатен кодов лагер
Куинси Ларсън създаде тази свободна общност с отворен код през 2014 година. Програмата предлага предизвикателства за кодиране, както и проекти и сертификати, които да работят, докато учите. Free Code Camp също ви помага да се свързвате с хората в общността, за да можете да кодирате заедно, да работите като уеб дизайн екип.
2. Код за обучение на жени
LLC е организация с нестопанска цел, основана през 2011 г. в Торонто от Хедър Пейн, Лора Расте, Мелиса Сарифодън и Бреана Хюз. Днес организацията предлага програми в 30 града в Канада. Тяхната мисия е “да бъде водещ ресурс за жените и младежите, така че те да станат страстни строители – не само потребители – на технологии, като се научат на технически умения по практичен, социален и съвместен начин”.
3. Codeacademy
“Запишете се и започнете да кодирате за секунди”. Codecademy предлага курсове по JavaScript, PHP, Ruby, HTML & CSS и други. Те имат голям брой курсове, проекти и викторини в седем различни области на уеб дизайна и развитието. Учете се според свой собствен темп с добре организирани модули, които визуално проследяват напредъка Ви. Насърчаващо и често закачливо копие / примери прави учебния код с Codeacademy направо забавен!

Pin It