krakaМодерната и стилна жена просто не може да си представи живота без токчета. Смята се, че те правят фигурата на една дама по-стройна, изразителна и красива. Но тези обувки не винаги са лесни за носене, освен това рано или късно то се отразява на тялото и гърбът се уморява и дори се появяват болки. Този актуален въпрос сериозно вълнува един дизайнер от Израел. Девойката твърди, че тя вече е изобретила най-удобните обувки на токчета в света.
Определяне на неудобството
Не е тайна, че дългото носене на високи токчета водят до факта, че жената започва да чувства дискомфорт в краката, гърба и кръста. Както се казва в една поговорка, красотата изисква жертви. Но студентката Нета Сорек (Neta Soreq) от Израел смята, че носенето на високи токчета трябва да бъде забавно. Така че, момичето предлага една модерна интерпретация на именно на обувките с токчета. Благодарение на токчетата с амортисьорчета дамите могат да ходят по-бързо, защото тези обувки са направени за активни жени.
Технологии на бъдещето
Преди няколко десетилетия би се сметнало за нещо извадено от сферата на фантастиката разпечатването на обувки от 3D принтер. Сега това не е фантазия, а обикновена практика. От 3D технологията се възползва и дизайнерката Нета Сорик. Момичето е ученичка на Академията за мода Bezalel Academy, където получава знанията, подпомогнали я в създаването на тези необичайни обувки, които са произведени със софтуера на Solidworks 3D софтуер. Като основен материал се използва найлон а подметката се прави от светлочувствителен фото-полимер – фото-чувствителен материал, който предпазва от подхлъзване.
Пробив в света на модата
Нета Сорик е убедена, че тези обувки са истинско откритие в света на модата. Те са много стилни и необичайни, тежат малко: само 200-300 грама всяка. Но основното им предимство е удобството – спираловидните токчета създават много мек и приятен ефект при носенето на такива обувки като от амортисьори. В момента Нета е разработила два модела с различни дизайни и цветове. Цена на един чифт се колебае около 900-1000 американски долара. Дизайнерката вече работи и по нова колекция от обувки, които ще бъдат дори по-практични и стилни. След като завърши следването си тя планира да започне сътрудничеството с модните къщи в Европа.
Източник: http://kapere.com/

Стокови снимки: PublicPhotos.org

Pin It